[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Edward Kennedy - Viquipèdia

Edward Kennedy

De Viquipèdia

Edward Moore Kennedy
Càrrec Senador Senior de Massachusetts
Mandat: 1962 – actualitat
Predecessor: Benjamin A. Smith
Successor: En el càrrec (fins el 2013)
Data naixement: 22 de febrer de 1932
Lloc de naixement: Boston, Massachusetts
Professió: Polític, advocat
Partit polític: Demòcrata
Cònjuge Virginia Joan Bennett (div.)
(2) Victoria Reggie Kennedy
Religió Catolicisme

Edward Moore "Ted" Kennedy (nascut el 22 de febrer de 1932) és un polític dels Estats Units del Partit Demòcrata. És el senador senior de l'estat de Massachusetts des del 1962. És el membre viu més prominent de la família Kennedy. És el germà del President dels Estats Units, John Kennedy, i el Senador de Nova York Robert Kennedy, que van ser assassinats.

[edita] Família i joventut

Kennedy és el més jove dels nou fills de Joseph Kennedy i Rose Fitzgerald Kennedy. Va entrar en la Universitat de Harvard el 1950. Va ser forçat a retirar-se durant dos anys de Harvard el maig del 1951 quan el van trobar copiant en un examen final d'una classe d'espanyol. Kennedy després va ingressar en l'exèrcit dels Estats Units, on va estar dos anys i va ser assignat a París. Va tornar a entrar a Harvard posteriorment, graduant-se al juny de 1956.

[edita] Carrera política

Kennedy va començar la seva carrera política el 1962 quan va disputar un escó en el Senat per l'estat de Massachusetts i va obtenir el seu primer càrrec polític. Al poc temps de prendre el seu seient, al 1963, el seu germà president John Kennedy va ser assassinat a Dallas, Texas. El 1968 el seu altre germà Robert Kennedy, el senador de Nova York que feia campanya per a la presidència dels Estats Units, va ser assassinat a Los Àngeles, Califòrnia. Ted Kennedy, al capdavant de la seva família Kennedy, va presidir els funerals de Bobby Kennedy a la Catedral de San Patrici, a Nova York el juny del 1968. Al 1980 es va presentar com a candidat a la presidència pel Partit Demòcrata i va ser derrotat pel llavors president Jimmy Carter, que intentava la seva reelecció. Des de llavors segueix treballant com a Senador per Massachusetts i va tenir un destacat paper en el Congrés. A la mort de la seva centenària mare Rose que va ser al 1995, va passar a ser l'actual Patriarca de la família nord-americana d'origen catòlic-irlandès.

Els germans John, Robert i Edward
Els germans John, Robert i Edward

[edita] Enllaços externs


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Edward Kennedy