[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Educació no formal - Viquipèdia

Educació no formal

De Viquipèdia

L'educació no formal, també anomenada educació en el lleure és aquella educació planificada i no obligatòria que s'efectua en el temps de lleure i, per tant, fora de l'institució escolar.

[edita] Història

Tot i que el terme educació no formal és relativament recent, les primeres formes d'aquesta educació apareixen a Europa a finals del segle XIX, lligat al procés d'industrialització i les idees democràtiques. En els seus origens l'educació no formal es basava en l'educació d'adults, especialment en l'alfabetització. L'any 1949, en la primera trobada internacional de la UNESCO l'alfabetització a través de l'educació no formal apareixia com a una finalitat en sí mateixa. Posteriorment l'oferta s'ha diversificat, fent-se més habitual l'educació permanent, l'educació transitòria i l'educació complementària. A més de les iniciatives dirigides a adults l'educació no formal té un fort pes en la població infantil a través d'activitats extraescolars, entre les que cal destacar l'escoltisme i l'esplai.


Aquest article sobre educació és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.