[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Duero - Viquipèdia

Duero

De Viquipèdia

Duero / Douro

El Duero/Douro.
Llargada 850 km
Altitud del naixement 2250 m
Cabal mitjà  ? /s
Àrea conca 98.376 km²
Naixement Urbión (Espanya)
Desembocadura Atlàntic a Porto
Territoris de la conca Espanya i Portugal
Riu - Hidrologia - Rius del món

El Duero (nom que rep el riu a Espanya; en portuguès se'n diu Douro) és un dels majors rius de la Península Ibèrica. Neix a més de 2.000 metres d'altitud a la serra d'Urbión (Sistema Ibèric), travessa l'altiplà castellà-lleonès i s'endinsa a Portugal, on desguassa a l'oceà Atlàntic a prop de la ciutat de Porto. Té un recorregut de 850 km i una conca de més de 98.000 km².

Recull les aigües de la part nord de la Meseta. La seva conca està limitada per la serralada Cantàbrica al nord, pel sistema Central al sud i per la serralada Ibèrica a l'est.

Els afluents més importants en territori espanyol són el Pisuerga, l'Esla, el Tera, el Valderaduey i el Tormes; i a Portugal rep el Côa, el Tua, el Tâmega, el Balsemão i el Sousa.

Només són navegables alguns trams a la part baixa del riu, en territori portuguès.

Entre les ciutats situades a la vora del Duero destaquen: Sòria, Almazán, Aranda de Duero, Tordesillas i Zamora (a Espanya) i Lamego i Porto (a Portugal).


Aquest article sobre geografia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.