[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dr. Slump - Viquipèdia

Dr. Slump

De Viquipèdia

Dr. Slump ( Dr.スランプ , Dokutaa Suranpu) és un manga i anime japonés d'Akira Toriyama, qui després va crear Bola de Drac.

Quan en va aparéixer el manga a les pàgines de la revista Shōnen Jump de Shūeisha, el gener del 1980, el seu autor era un desconegut pel gran públic. L'acceptació d'aquest manga va ser massiva i poc després, el 8 d'abril de 1981, es va estrenar el primer episodi de la sèrie d'animació. Se'n van recopilar 18 volums, i la sèrie de televisió va sobrepassar els 240 episodis, acabant al Japó el 19 de febrer de 1986.

Dr. Slump narra les aventures del professor Senbei Norimaki i de la seua creació, un robot amb forma de xiqueta de 10 anys anomenada "Arale"

TV3 va ser la primera cadena de l'estat espanyol a emetre aquesta sèrie, a mitjan dels anys 1980. Després ho va fer Canal 9 i la TVG.

[edita] Personatges

[edita] La família

  • Arale Norimaki: Androide creada pel professor Slump, està dotada de poders que utilitza per a fer el bé.
  • Senbei Norimaki (malanomenat Dr. Slump): Professor manifasser que crea nombroses invencions com l'Arale i sovint les utilitza per a fer malifetes innocents (ulleres per a veure despullada a la gent, una màquina per viatjar pel temps, per fer-se xicotet o gran, etc.). Està enamorat de la senyoreta Yamabuki, la mestra de l'Arale, que s'acabarà casant amb ell i amb qui tindrà un fill, el Turbo.
  • Srta. Midori Yamabuki: Mestra de l'escola de la Vila del Pingüí i dona del professor.
  • Turbo: Fill del professor i de la srta. Yamabuki.
  • Gatchan (anomenat "Menjatot" en la versió de Canal 9): Àngel de cabells de color verd que Arale adopta després d'haver viatjat a l'epoca dels dinosaures. Arale pensa que Gatchan és una xiqueta perquè no té res. Inexplicablement després es desdobla en dos bessons. Té una fam insaciable de metalls, i és per aquest motiu que en altres llengües se li anomena també "Gadzilla".

[edita] Els amics

  • Akane Kimidori: companya de classe de l'Arale. És la millor amiga de l'Arale. La seua família la forma la seua germana Aoi, son pare Kon i sa mare Murasaki que té la cafeteria del poble, anomenada Cafeteria Cafetera o la Cafeteria de l'Aoi.
  • Pisuke Soramame: Germà de Taro Soramame, està a la classe de l'Arale. Li agradaria ser com el seu germà encara que és baixet. Té un barret amb orelles d'animal.
  • Taro Soramame: Germà major de Pisuke (2 anys més gran), és el fill del barber del poble, Clint (clon de Clint Eastwood). Totes les xicones del poble van al seu darrere.