Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Djinn - Viquip??dia

Djinn

De Viquip??dia

Un djinn ??s una criatura sobrenatural de la religi?? musulmana de rang inferior als ??ngels coneguda normalment com a ??geni??. Els djinn s??n la tercera ra??a creada per D??u segons l'islam. ??s, curiosament, una de les peculiaritats m??s interessants d'aquesta religi?? en front de les altres dues grans religions monoteistes, el judaisme i el cristianisme.

Els djinn s??n una esp??cie amoral, no necess??riament maligna, i solen ser bromistes i engalipadors en les seves formes m??s benignes de comportament. Estan presents en els contes i llegendes de la zona d'influ??ncia de l'islam, tot i que ??s pr??cticament segur que l'extensi?? de l'Alcor?? va imposar un mateix nom a moltes manifestacions diferents pr??pies dels pa??sos islamitzats.

D'aquesta manera, en llocs on el mazdeisme va dominar abans que l'islam els djinn s??n protagonistes de diverses pr??ctiques m??giques llunyanes a l'ortod??xia sunnita; per als bedu??ns, s??n temptadors del desert i lladres nocturns; i per als musulmans de l'??ndia i el Pakistan s??n molestos invasors de la llar que s'han d'expulsar mitjan??ant unes sures concretes de l'Alcor?? i una cerim??nia semblant a l'exorcisme cristi??.

La pr??ctica di??ria del salat (oraci??) t?? refer??ncies als djinn at??s que, segons la tradici??, tothom en t?? dos, un a sobre de cada muscle, que passen compte de les nostres accions (el dret les bones, l'esquerre les dolentes) i s'ha de saludar a cadascun abans d'inclinar-se per resar. Aquesta idea es va transmetre a Europa a trav??s de l'al-??ndalus i encara es reflecteix en manifestacions de la cultura popular occidental quan el protagonista, indec??s, pensa qu?? ha de fer sota la influ??ncia d'un petit ??ngel i un dimoni.

Els djinn tenen una mir??ada d'atributs a causa de l'efecte aglutinant que va tenir l'extensi?? de l'Alcor?? sobre les llegendes i supersticions locals dels pobles islamitzats. Poden transformar-se en animals petits, travessar parets s??lides sense deixar de poder tocar coses materials i ??ssers vius, moure's a grans velocitats, transfigurar-se en ??ssers humans per suplantar a familiars i coneguts, etc??tera. L'estat normal d'un djinn ??s invisible per als humans, doncs D??u va proporcionar-los moltes habilitats, per?? els dificult?? aix?? que els humans s'hi poguessin relacionar normalment. Segons la tradici??, al final dels dies aix?? s'invertir?? i seran els humans qui podran veure'ls. Els djinn tenen dinasties i jerarquies comparables a la demonologia cristiana.

S'ha de tenir en compte que els djinn no s??n una mostra de folklore m??s, sin?? que estan presents al dia a dia de la majoria dels musulmans i en la major part de les sectes isl??miques. Fins i tot, la llei actual de diversos pa??sos isl??mics fa refer??ncia a aquests ??ssers; per exemple, est?? contemplat que en cas que una dona quedi embarassada fora del matrimoni, se li rebaixa la pena si demostra haver estat sedu??da per un djinn.[cal citaci??]