[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Divisió de l'Islam - Viquipèdia

Divisió de l'Islam

De Viquipèdia

L'Islam ha sofert diverses divisions al llarg de la història:

  • 657: sorgeixen els sunnites, els kharigites i els xiïtes.
    • sunnites: el 740 es divideixen en sunnites i murgites.
    • kharigites: el 695 es divideixen en kharigites i azraquites; els primers es tornen a dividir en kharigites i muawites.
    • xiïtes: el 680 es divideixen en alides, hassanites i husseinites. Es reagrupen el 681, però el 683 es tornen a dividir en alides i penitents, divisió que només dura un any, però al cap d'un altre any es tornen a dividir en alides i hanafites o mukhtarites. D'aquests últims se n'escampen dues branques el 687, una que torna a l'ortodòxia i una que forma els haiximites, que després originen els abbàssides en començar el segle VIII.

Els alides i part dels hanifites es reagruparen el 687. El 740 se'n van separar els zaidites, que després van originar els hassanites (762) i els ibrahimites (prop del 765), els quals es van dividir entre hadites i sakites cap al 768/770. Dels hadites van sorgir els dailemites i els idrissites. De la branca principal dels xiïtes se'n van separar, cap a l'any 800, els jafarites.

[edita] Vegeu també


Aquest article sobre l'Islam és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.