[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Divendres Sant - Viquipèdia

Divendres Sant

De Viquipèdia

Imatge de la mort de Jesucrist
Imatge de la mort de Jesucrist

En el calendari Cristià, el Divendres Sant és el divendres anterior al dia de la Pasqua de Resurrecció. Commemora la mort de Jesucrist a la creu.

sembla ser que el missatge de Jesús arribava en facilitat a les multituds com es reflexa a diferents passatges de l'Evangeli (Vegeu: Dia de Rams), però resultava poc satisfactori als saduceus (secta dels hebreus aliats amb els romans), i als fariseus, als que qualificava de hipòcrites. D'altra banda en aquell temps el poder a Israel estava corromput (almenys des del punt de vista actual). Per una part, hi havia els romans que nominalment tenien un poder absolut, no obstant això, deixaven, com a la majoria de llocs del seu domini, que les autoritats locals governessin, almenys, en coses de poca entitat. Com ja s'ha dit, el poder era corrupte, així els càrrecs més importants del Sanedrí, i el de Sum Sacerdot, eren comprats, també val a dir que les principals autoritats de la regió estaven emparentades entre elles, i amb els romans. No és estrany, doncs que la predicació d'aquest rabí, que detractava a les autoritats, acabés amb la seva execució.

Aquest dia és festiu arreu dels Països Catalans, excepte a la Catalunya del Nord, i generalment en molts països de població majoritàriament cristiana.