[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Desfilada de la Victòria de Moscou de 1945 - Viquipèdia

Desfilada de la Victòria de Moscou de 1945

De Viquipèdia

La Desfilada de la Victòria de 1945 va ser el primer gran event soviètic filmat en color
La Desfilada de la Victòria de 1945 va ser el primer gran event soviètic filmat en color

La Desfilada de la Victòria de Moscou de 1945 va ser una desfilada de la victòria realitzada després de la desfeta de l'Alemanya Nazi a la Gran Guerra Patriòtica. Tingué lloc a Moscou, capital de la Unió soviètica, i principalment va ser una desfilada militar per la Plaça Roja. Es celebrà un plujós 24 de juny de 1945, poc més d'un més després del dia de la rendició alemanya als comandants soviètics.

Els Mariscals Gueorgui Júkov (que havia acceptat la rendició alemanya a la Unió Soviètica i Konstantin Rokossovsky cavalcaren sobre un cavall blanc i negre, respectivament. El fet és commemorat per l'estàtua eqüestre de Júkov davant del Museu Històric Estatal, a la plaça Manege. Stalin presidí la cerimònia sobre el Mausoleu de Lenin

Un dels moments més famosos va ser al final, quan diversos soldats de l'Exèrcit Roig portaren diversos estandarts de l'Alemanya Nazi i els llançaren junt al Mausoleu. Un dels estandarts pertanyia a la Leibstandarte Adolf Hitler, el cos d'escorta personal de Hitler que s'elevà fins a la mida d'una divisió.

[edita] Veure també

  • Desfilada de la Victòria de Londres 1946