[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dersu Uzala - Viquipèdia

Dersu Uzala

De Viquipèdia

Dersu Uzala (en rus: Дерсу Узала) és el títol d'un llibre escrit el 1923 per l'explorador rus Vladimir Arseniev en el qual narra la seva trobada amb Dersu Uzala, un ancià caçador nanai. La història tracta sobre la relació d'amistat entre tots dos tot i les seves separacions culturals i el profund respecte de Dersu per la humanitat i la natura.

Dersu era nòmada i animista, entaulava una relació amb la natura d'igual a igual sense intentar imposar-se com feia la civilització occidental. Aquest llibre està considerat als països de l'antiga Unió Soviètica com un clàssic.

Cal destacar que el llibre va ser portat al cinema mitjançant la producció soviètica i dirigida pel japonès Akira Kurosawa. El film, interpretat per Maxime Munzuk en el paper de Dersu, va ser rodat durant el 1974, als escenaris naturals que van recórrer Dersu i Arseniev, sota condicions meteorològiques adverses per a l'enregistrament d'una pel·lícula. La pel·lícula va guanyar un oscar al 1975 com "Millor pel·lícula de parla no anglesa". Les bones crítiques rebudes a tot el mon van ajudar a la difusió a l'occident del llibre homònim.

Taula de continguts

[edita] Edicions en català

  • Dersú Uzalà. Pel país de l'Ussuri, de Vladímir Arséniev, editat per Símbol Editors, (2007)

[edita] Edicions en rus

  • Дерсу Узала. Сквозь тайгу Издательство: Терра - Книжный клуб (1997) Н. Е. Кабанова (ed.) EAN 9785300010973

[edita] Adaptacions cinematogràfiques

[edita] Enllaços externs