[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Delta Air Lines - Viquipèdia

Delta Air Lines

De Viquipèdia

Boeing 757 de Delta esperant passatgers a l' Aeroport Internacional de Los Àngeles.
Boeing 757 de Delta esperant passatgers a l' Aeroport Internacional de Los Àngeles.

Delta Air Lines és una aerolínia dels Estats Units. Les seves oficines principals estan a Atlanta, Geòrgia. L'aerolínia té centres de vols a l'Aeroport Internacional Hartsfield-Jackson d'Atlanta, Aeroport Internacional de Cincinnati i Kentucky del Nord, i Aeroport Internacional de la Ciutat de Salt Lake, operant a destinacions a Amèrica Central, Japó, el Carib, Europa, Amèrica del Sud, i Índia.

[edita] Història

Delta va adquirir la gran majoria de les seves rutes Europees a Pan Am el 1991, quan aquesta va posar en venda gran quantitat de les seves rutes a causa de problemes econòmics. Delta va ser un resultat directe de la companyia Duff Haland Dusters, la qual es dedicava a la fumigació d'àrees, amb petits avions d'hèlixs, a Perú. Per un període curt durant la dècada dels anys 50 a Delta se li va conèixer com Delta C & S, després de l'adquisició de la línia aèria Chicago & Southern. Altres línies aèries d'alt nivell comprades per Delta van ser Northeast Airlines i Western Airlines, adquirida el 1987.

Amb la compra de Northeast, Delta va augmentar les seves rutes al Nord-oest dels Estats Units, plantejant-li repte a Eastern Airlines i United Airlines, entre d'altres. La compra de Western significà per a Delta un increment de vols a l'Oest americà i l'entrada al mercat de Mèxic, tercer país llatinoamericà que Delta servia, després de Puerto Rico i Veneçuela.

Delta ha utilitzat diferents tipus d'avions a través de la seva història, com el DC-3, Boeing 747, MD-11, L-1011 Tristar, Boeing 727, Boeing 737, Boeing 757, Boeing 767, McDonnell Douglas DC-9 i DC-8. Delta va ser la primera companyia a utilitzar el DC-8 i el DC-9.

[edita] Incidents

El 2 d'agost de 1985, Delta va sofrir una gran tragèdia, quan un vol de la línia aèria es va estavellar aterrant a Dallas, morint 133 de les 164 persones en l'avió, incloent a tots els pilots.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Delta Air Lines