[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

De Volkskrant - Viquipèdia

De Volkskrant

De Viquipèdia

De Volkskrant
Data de creació: 1919
Idioma: Holandès
Àmbit: Països Baixos
Considerat de tendència: Socialdemòcrata
Plana d'Internet: www.volkskrant.nl

De Volkskrant («El diari del poble» en neerlandès) és un diari dels Països Baixos enfocat vers els joves d'esquerres malgrat el seu origen catòlic. Amb una circulació de 305.000 exemplars (2004) és el tercer diari del país, després de De Telegraaf i l'Algemeen Dagblad (la circulació total d'exemplars el 2002 era d'1,9 milions). Té la redacció a Amsterdam.

[edita] Història

El Volkskrant aparegué el 2 d'octubre de 1919 com un setmanari i des de l'1 d'octubre de 1921 com un diari. A començamentes de la Segona Guerra Mundial patí una forta davallada del nombre de lectors, arribant a desaparèixer momentàniament el 1941. Després de la guerra el Volkskrant revifà esdevenint de nou un diari nacional.

A mitjans dels anys 60 el diari perdé gairebé tot el seu caràcter catòlic tot centrant-se en el «lector més jove i progressista». El 1968 el Volksrkant encetà una col·laboració amb Het Parool, afegint-s'hi Trouw el 1975, englobant-se posteriorment sota el nom Perscombinatie NV. El desembre del 1994 el grup comprà la cadena de llibreries Meulenhoff & Co, i el 1995 l'empresa de la competència Dagblad Unie -amb entre d'altres, l'Algemeen Dagblad i l'NRC. D'aleshores ençà el Volkskrant forma part de PCM Uitgevers.

Des de 1995 Pieter Broetjes n'és el redactor en cap. D'entre d'altres compta com a columnistes amb: Kader Abdolah, Jan Blokker, Edgar Cairo i Kees Fens.

L'1 de febrerde 2005 el diari anuncià la intenció de crear un canal televisiu en col·laboració amb la productora Palazzina.

[edita] Enllaç extern