[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

David Hunter Hubel - Viquipèdia

David Hunter Hubel

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Medicina
o Fisiologia
(1981)

David Hunter Hubel ( Windsor, Canadà 1926 ) és un neurobiòleg nord-americà, d'origen canadenc, guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1981.

[edita] Biografia

Va néixer el 27 de febrer de 1926 a la ciutat de Windsor, població situada a la província canadenca d'Ontàrio fill de nord-americans emigrats. De ben petit es traslladà a Mont-real i estudià matemàtiques i física a la Univeristat McGill, on es graduà l'any 1947. Interessat posteriorment en la medicina es doctorà l'any 1951 en aquesta mateixa universitat. El 1953 és nacionalitzà nord-americà, el 1954 acceptà l'oferta per esdevenir membre de la Univeristat Johns Hopkins de Baltimore i el 1960 s'incorporà al Departament de Neurofisiologia de la Universitat de Harvard.

[edita] Recerca científica

Durant la seva estada a Harvard conegué Torsten Wiesel amb el qual col·laborà en la seva recerca sobre la fisiologia del còrtex cerebral, especialment en aquella part del cervell que es relaciona amb l'àrea visual. Els seus estudis sobre la vista han estat cabdals pel tractament de l'estrabisme i les cataractes.

L'any 1981 fou guardonat, juntament amb Wiesel, amb la meitat del Premi Nobel de Medicina o Fisiologia per les seves aportacions en l'estudi de l'àrea visual del còrtex cerebral. L'altre meitat del premi recaigué en Roger Wolcott Sperry pels seus treballs sobre les funcions dels hemisferis cerebrals.

[edita] Enllaços externs