[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Darréu - Viquipèdia

Darréu

De Viquipèdia

manifestació de Darréu a La Felguera el 2006
manifestació de Darréu a La Felguera el 2006

Darréu-mocedá nacionaliego (joventut nacionalista) és una organització juvenil política d'Astúries.

Taula de continguts

[edita] Definició

Es defineix com a nacionalista i d'esquerres i pretén ser l'organització política referent del nacionalisme i l'independentisme asturià d'esquerres en l'àmbit juvenil buscant la forma de construir un projecte que dugui a Astúries al reconeixement dels drets nacionals i dels drets socials com poble treballador.

Els seus militants poden pertànyer a l'organització fins als trenta anys.

[edita] Funcionament

Darréu està vinculada orgànicament a Andecha Astur actuant com la seva secció juvenil. Malgrat la seva vinculació orgànica a Andecha Astur manté total independència organitzativa respecte a aquella, amb els seus propis òrgans de debat, participació i decisió i tresoreria.

S'organitza per "conceyos" (ajuntaments), que alhora decideixen assembleàriament la "política nacional" en la "Xunta Nacional".

[edita] Activitat

Entre els actes propis de Darréu destaquen els concerts commemoratius de la revolució d'octubre (Asturies nun escaez) ("Astúries no oblida") que el 2006 van passar a integrar-se en el Día de la Mocedá Revolucionario (Dia de la Joventut Revolucionària), jornada de reivindicació social on a més del concert, el 2006 va destacar la manifestació sota el lema Futuru n'Asturies ("Futur a Astúries").

Darréu participa des de la seva fundació en les manifestacions del Dia de la Nació Asturiana d'Andecha Astur i en la del Primer de Maig que convoquen els sindicats Corrent Sindical d'Esquerra (CSI), SUATEA i CGT.

[edita] Publicacions

L'organització juvenil edita la revista Írguite íntegrament en idioma asturià i amb continguts culturals i polítics.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs