Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Criptof??cia - Viquip??dia

Criptof??cia

De Viquip??dia

Viquip??dia:Com entendre les taules taxon??miques
Com entendre les taules taxon??miques
Criptof??cies
Rhodomonas salina
Rhodomonas salina
Classificaci?? cient??fica
Regne: Chromalveolata
F??lum: Cryptophyta
Classe: Cryptophyceae
G??neres t??pics

Ordre dels criptomonadals    Campylomonas
   Chilomonas
   Chroomonas
   Cryptomonas
   Falcomonas
   Geminigera
   Guillardia
   Hemiselmis
   Plagioselmis
   Proteomonas
   Storeatula
   Rhodomonas
   Teleaulax
Ordre dels goniomonadals
   Goniomonas

Les criptof??cies (Cryptophyceae) s??n una petita classe d'organismes amb 24 g??neres que es troben en aig??es marines i continentals. S??n organismes unicel??lulars nus, amb dos flagels quasi iguals. Les c??l??lules s??n ovals i aplanades amb una mida de prop d'uns 10-50 ??m. Poden apar??ixer estats palmeloides o cocoides. Algunes esp??cies formen zooxanteles, ??s dir viuen com a simbionts d'animals.

Presenten un o dos plasts, amb o sense pirenoides. Els plastidis presenten els til??lacoides agrupats en parells, sense lamel??la cenyidora. Amb clorofil??la a i c; presenten ??-carotens i xantofil??las, aloxantina dominant, tanmateix falta el ??-carot??. Poseeixen pigments ficobil??nics (ficocianina i ficoeritrina), per?? no es presenten en ficobilisomes, sin?? a l'espai intratil??lacoidal, s'ha postulat el seu origen en la simbiosi amb cian??fits. com a material de reserva fan servir mid?? veritable, extraplastidial, associat amb plasts i el nucli.

Presenten dos flagels anteriors quasi iguals que surten d'un reservori tapissat per tricocists. Tots dos s??n pleuronem??tics. Hi pot haver una paret cel??lular de cel??lulosa, presenten un periplast de tres capes, tamb?? pot presentar plaques poligonals externes. Els mitocondris tenen crestes planes, i la mitosi ??s oberta. La reproducci?? ??s per bipartici??, mitjan??ant zoospores i cists. En algun cas s'ha observat tamb?? reproducci?? sexual.

Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ??sser viu dins el projecte Wikispecies