[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Briareu - Viquipèdia

Briareu

De Viquipèdia

En la mitologia grega Briareu (en grec Βριαρεως Briareôs, Βριαρηος Briarêos o Οβριαρεως, Obriareôs, «fort») és un dels Hecatonquirs, gegants de cent braços i cinquanta caps, fills d'Urà i Gaia. Briareu és germà de Cotus i Giges. A la Ilíada d'Homer els homes l'anomenen Egeó («cabrum»), si bé aquest és també el nom d'un déu del mar, que segons algunes fonts seria el seu pare. Encara en unes altres fonts Briareu seria fill de Thalassa, la deessa primordial del mar.

Juntament amb els seus germans, va ser relegat al Tàrtar primer per Urà i després per Cronos, a qui havien ajudat a derrotar al primer, fins que van ser alliberats per Zeus i van lluitar al costat d'ell en la Titanomàquia. Ferm aliat de Zeus, va ser invocat per Tetis per a ajudar-li quan fou encadenat per Hera, Atenea i Posidó en un intent d'enderrocar-lo. Com premi als seus serveis, es va casar amb Cimopolea, una filla de Posidó, i es va instal·lar amb ella en un palau en el riu Oceà. Amb ella fou pare de dues nimfes: Oiòlica i Etna.

Aristòtil afirma que les columnes d'Hèrcules s'anomenaven inicialment «de Briareu», però després que Hèracles purifiqués la terra i el mar convertint-se així en un benefactor dels homes, aquests el van honorar canviant-ne el nom.