[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bombur - Viquipèdia

Bombur

De Viquipèdia

Bombur és un personatge literari de l'obra de J.R.R. Tolkien. És un dels tretze nan que integren la companyia protagonista a El Hòbbit.


[edita] Biografia

Acompanyay del seu germà Bofur i el seu cosí Bifur va unir-se al grup de nans liderats pel rei a l'exili Thorin Escutderoure que van empendre el quest per recuperar el tresor que el drac Smaüg havia usurpat als nans.

El Quest d'Erèbor
Thorin Escut-de-Roure
Fili - Kili - Glóin - Ori - Oin
Balin - Dwalin - Dori - Nori -
Bifur - Bofur - Bombur
Bilbo Saquet

Sovint és descrit com el nan més gras del grup, i també apareix com el menys llest i el darrer en tot. Ja ens és presentat com el darrer a entrar l'Atzucac quan els nans arriben, i en aquesta ocasió ensopega amb Bifur i Bofir. Entra últim a la llar d'en Beorn, però ho fa abans d'hora, i també és l'últim en creuar creuar el riu encantat del Bosc Llobregós.

També és habitual veure'l adormit. Quan travessa el Bosc Llobregós es veu afectat per un encanteri que el fa dormir durant dies, fent que els altres hagin de carregar el seu pes. També se'l troba adormit quan s'obre el barril amb que els nans s'havien escapat del Rei Èlfic, i Bilbo aprofita quan Bombur està de guàrdia per escapar-se d'Èrebor mentre dorm.

Anys després, durant El Senyor dels Anells, Frodo pregunta´a Gloin per Bombur i li explica que s'ha tornat tant gras que fan falta sis nans per alçar-lo, i que ja no es pot aixecar del llit.