[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Blue October - Viquipèdia

Blue October

De Viquipèdia

Blue October és un grup de rock de Houston, Texas (EUA). El grup ha sonat molt, darrerament, gràcies al senzill Hate Me del seu últim treball Foiled. El grup es va formar l'any 1996 i actualment en formen part Justin Furstenfeld (veu), Ryan Delahoussaye (violí/viola, mandolina, teclat, veu), C.B. Hudson (guitarra) i Matt Noveskey (baix).

Taula de continguts

[edita] Història

Blue October va ser format a Houston, Texas, l'any 1996 pel seu líder, cantant principal, guitarrista i compositor, Justin Furstenfeld, el seu germà Jeremy (bateria) i Ryan Delahoussaye. Després es van afegir CB Hudson (guitarra i veu) i Matt Noveskey (baix). Gestionats pels pares d'en Justin i en Jeremy amb el nom de RoDan Entertainment, els Blue October van publicar el seu primer disc, The Answers, el 1998, del que van vendre 5.000 còpies només a Houston.

El grup va captar l'atenció dels grans segells discogràfics i l'any 2000 van firmar amb Universal Records, amb el qual van publicar Consent to Treatment. Per diferents raons, el grup i la discogràfica van acabar la seva relació l'any 2002. Irònicament, el tercer disc del grup, History for Sale, re-publicat per Universal degut al inesperat èxit de ventes amb el segell Brando Records, està inspirat en el control que la discogràfica va tenir sobre el grup durant el procés de gravació del seu anterior treball.

El senzill Calling You del disc History for Sale, que apareix en la banda sonora de American Wedding, va ser l'èxit més gran del grup fins al llançament del senzill Hate Me el 2006.

L'últim disc del grup, titulat Foiled, va ser publicat l'abril del 2006. La banda va actuar promocionant el senzill Hate Me en la majoria de programes nocturns dels Estats Units.

Com a resultat de l'increment de seguidors, el grup ha ampliat la seva gira pels Estats Units, i per llocs com Hawaii, Canadà, Mèxic, Anglaterra, Alemanya i Holanda.

[edita] Discografia

[edita] Discs

Any Disc
1998 The Answers
2000 Consent to Treatment
2003 History for Sale
2004 Argue with a Tree (doble disc en directe)
2006 Foiled

[edita] Senzills

Any Cançó Disc
2000 Breakfast After 10 Consent to Treatment
2000 HRSA Consent to Treatment
2000 James Consent to Treatment
2003 Calling You History for Sale
2006 Hate Me Foiled
2006 Into the Ocean Foiled

[edita] Enllaços externs