[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Blinky Palermo - Viquipèdia

Blinky Palermo

De Viquipèdia

Blinky Palermo (Leipzig, 2 de juny de 1943 - Kurumba (Maldives), 17 de febrer de 1977) va ser un pintor abstracte alemany. Nascut amb el nom de Peter Schwarze, va esdevenir Peter Heisterkamp en ser adoptat de petit, i el 1964 va prendre com a nom artístic el del mafiós i promotor de boxa Blinky Palermo.

Bona part de la seva obra concentra l'atenció sobre els valors expresius dels colors, amb quadres que només contenen bandes de color o que són senzillament roba de color uniforme fixada en un marc (o fins i tot sense marc). Posteriorment aplicarà aquest concepte a instal·lacions de gran escala.

Himmelsrichtungen (Punts cardinals) reconstrucció d'aquesta instal·lació que Blinky Palermo va crear a la Biennal de Venècia de 1976, realitzada en un magatzem de Barcelona amb motiu d'una exposició retrospectiva al MACBA
Himmelsrichtungen (Punts cardinals) reconstrucció d'aquesta instal·lació que Blinky Palermo va crear a la Biennal de Venècia de 1976[1], realitzada en un magatzem de Barcelona amb motiu d'una exposició retrospectiva al MACBA

[edita] Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Blinky Palermo
  1. UBERQUOI, M. El Macba dedica una antológica a Blinky Palermo, 13-12-2002, diari El Mundo (castellà)


Aquest article sobre art és un esborrany i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant-ne la qualitat.