[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Beslan - Viquipèdia

Beslan

De Viquipèdia

Beslan (en rus: Бесла́н, en osset: Беслӕн) és una localitat d'Ossètia del Nord, a la Federació Russa, centre administratiu del Districte de Pravobereznhy (Правобере́жный). Situada al nord d'aquesta república caucàsica, a quinze quilòmetres de la capital Vladikavkaz, n'és la tercera localitat en nombre de població (35.550 habitants l'any 2002). Fundada l'any 1847 per ossets desplaçats, rebé el nom de Beslanykau (Colonització de Beslan) en honor al noble local Beslan Tulatov. Oficialment el municipi portà el nom de Tulatov, Iriston en el període 1941-1950, i finalment restà l'actual nom de Beslan.

L'1 de setembre del 2004, un grup d'homes armats van segrestar a una escola de Beslan més de 1200 nens i mestres, en una acció posteriorment reivindicada pel guerriller txetxè Xamil Bassàiev. Després de tres dies de segrest els enfrontaments van acabar amb 344 civils morts, d'entre ells 186 nens.

Vegeu també: Presa d'ostatges de Beslan


Coat of arms of North Ossetia-Alania Ciutats i pobles de la República d'Ossètia del Nord - Alània Flag of North Ossetia
Capital: Vladikavkaz

Alagir | Ardon | Beslan | Digora | Mozdok


Bandera de Rússia Aquest article sobre Rússia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.