[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Beringen - Viquipèdia

Beringen

De Viquipèdia

Beringen
Escut Beringen
(En detall)
Localització
Localització Beringen
Esglèsia San Pere.
Esglèsia San Pere.
País
• Regió
• Comunitat
• Província
• Districte
Bèlgica
Flandes
Comunitat Flamenca
Limburg
Hasselt
Gentilici n/d
Predom. ling. neerlandès
Superfície 78,30 km²
Altitud n/d m
Població (2007)
  • Densitat
41.531 hab.
530,41 hab/km²
Coordenades 51° 02′ N, 5° 13′ ECoordenades: 51° 02′ N, 5° 13′ E
Sistema polític
Nuclis
• Burgmestre:

3
Marcel Mondelaers
Codi postal 3580
Majoria política CD&V, SP.A
Escons
35 regidors
Estrangers 4,89% (2005)
Taxa d'atur 10,51% (2006)
Zona telefònica +32-(0)11
Web


Beringen (en limburguès Berringe) és una ciutat de Bèlgica, a la província de Limburg, que forma part de la regió flamenca.

[edita] Història

Hi ha traces arqueològiques que daten de l'any 90 aC. L'any 1239 Beringen va rebre els privilegis de ciutat del comte Arnold IV de Loon. Aquest comtat va integrar-se al Principat de Lieja, del qual la ciutat va esdevenir una de les Bones Viles germàniques. La ciutat fou annexada per França a l'any 1795 i integrada al Regne Unit dels Països Baixos al 1815 i després a Bèlgica a l'any 1830.

A l'inici del segle XX, el descobriment de carbó al subsól i l'explotació subseqüent de les mines va canviar el caràcter rural de la ciutat que va tenir un rol major en la industrialització de tota la província. Després d'un greu conflicte social, les mines es van tancar definitivament el 28 d'octubre 1989. Avui, el conjunt miner, un dels més importants d'Europa, és un museu: Vlaams mijnmuseum (en català Museu flamenc de les mines).

[edita] Enllaços externs


Bandera de Bèlgica Aquest article sobre Bèlgica és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.
Bandera de Limbourg Província de Limburg Bandera de Limbourg

Alken · As · Beringen · Bilzen · Bocholt · Borgloon · Bree · Diepenbeek · Dilsen-Stokkem · Genk · Gingelom · Halen · Ham · Hamont-Achel · Hasselt · Hechtel-Eksel · Heers · Herk-de-Stad · Herstappe · Heusden-Zolder · Hoeselt · Houthalen-Helchteren · Kinrooi · Kortessem · Lanaken · Leopoldsburg · Lommel · Lummen · Maaseik · Maasmechelen · Meeuwen-Gruitrode · Neerpelt · Nieuwerkerken · Opglabbeek · Overpelt · Peer · Riemst · Sint-Truiden · Tessenderlo · Tongeren · Voeren · Wellen · Zonhoven · Zutendaal

Vegeu també : Bèlgica · Flandes · Ciutats de Bèlgica