[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bayer - Viquipèdia

Bayer

De Viquipèdia

Bayer és una companyia químicofarmacèutica fundada el 7 d'agost de 1863 en Alemanya. En els seus inicis, en una modesta casa en la vall del riu Wupper, era una xicoteta fàbrica per a produir colorants artificials per a tèxtils del comerciant Friedrich Bayer i el mestre tintorer Johann Weskott.

En 1881, després de la defunció dels seus dos fundadors, s'amplia el capital social de la companyia i es constitueix Friedr. Bayer & CO., una empresa en plena expansió, amb diverses fàbriques i 384 treballadors, inclòs un equip de químics. L'any 1897, en el departament farmacèutic, s'aconsegueix sintetitzar el principi actiu àcid acetilsalicílic, gràcies als experiments de Felix Hoffmann. Dos anys més tard és registrat per Bayer a l'Oficina Imperial de Patents de Berlín, el que seria el analgèsic més popular del món, la Aspirina. A partir de l'any 1925 i fins l'any 1945 va passar a integrar-se dins del consorci quimic IG Farben, conjuntament amb les empreses alemanyes BASF, Agfa i Hoechst.

En l'actualitat, Bayer és un grup multiempresarial amb presència global, amb 120.000 empleats en tots els continents, amb un rol actiu a millorar la qualitat de la vida, la salut i el benestar de les persones. La casa matriu de Bayer està a la ciutat alemanya de Leverkusen, des d'on administra i coordina les activitats de les seues subsidiàries, centres de producció i centres d'investigació en tot el món.