[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Base Sant Climent d'Ohrid - Viquipèdia

Base Sant Climent d'Ohrid

De Viquipèdia

Bulgària a l'Antàrtida
Bulgària a l'Antàrtida
Base Sant Climent d'Ohrid
Camp Acadèmia
Expedició Tangra 2004/05
Topònims búlgars a Antàrtida
Comissió Búlgara per als Topònims Antàrtics
Mapa topogràfic de l'àrea de base, 1996
Mapa topogràfic de l'àrea de base, 1996
La capella de Sant Joan de Rila
La capella de Sant Joan de Rila
La regió central de l'illa Livingston amb les bases de Sant Climent d'Ohrid, Joan Carles I i Camp Acadèmia
La regió central de l'illa Livingston amb les bases de Sant Climent d'Ohrid, Joan Carles I i Camp Acadèmia

Sant Climent d'Ohrid (en búlgar Свети Климент Охридски, Sveti Kliment Ohridski) (62°38′29″ latitud sud, 60°21′53″ longitud oest) és la base búlgara de l'illa Livingston, a les illes Shetland del Sud (Antàrtida). La base es va anomenar en honor a sant Climent d'Ohrid (840-916), un científic prominent i el primer bisbe búlgar, que va treballar per al rei Borís I de Bulgària.

La base és situada a 130 m de la platja de l'Ancoratge d'Emona a la Badia Sud, la qual s'utilitza per al trasllat de gent i càrrega de les llanxes zòdiac. A l'estiu la base és creuada pel corrent d'aigua fosa que prové de Rezovo, el qual proporciona el subministrament d'aigua.

Els primers dos edificis de la base es van construir l'abril de 1988 per la primera expedició antàrtica búlgara, i més tard es van reobrir el 1993. Un edifici nou s'hi va afegir, la construcció del qual es realitzaria entre 1996-98. La primera capella de l'Església Ortodoxa a l'Antàrtida, Sant Joan de Rila, es va construir el 2003. Una oficina del Correu Búlgar ha estat operant a Sant Climent d'Ohrid des del 1995.

L'edifici principal de Sant Climent d'Ohrid
L'edifici principal de Sant Climent d'Ohrid

La base és visitada regularment per representants de les institucions nacionals els quals són responsables de les activitats búlgars a l'Antàrtida, entre ells, el President Georgi Parvanov de Bulgària, que visitaria la base el gener de 2005.

La localització de la base és molt convenient, amb bones rutes cap a l'altiplà Balkan, les serralades Burdick i Pliska, la muntanya Tangra, la serralada de Bowles i cap a altres àrees a l'interior de l'illa Livingston. També té una localització central pel que fa al Camp Acadèmia, que és siutat 11 km a l'est de Sant Climent d'Ohrid. La base antàrtica espanyola Joan Carles I se situa 2,7 km al sud-sud-oest, i està connectada o per llanxes zòdiac o per una ruta terrestre de 5,5 km.

Sant Climent d'Ohrid és utilitzada pels científics de Bulgària i molts altres estats per a la recerca en les àrees de geologia, biologia, glaciologia, topografia i informació geogràfica. La base és visitada també per vaixells turístics de la punta Hannah, un dels llocs turístics més populars de l'Antàrtida, que se situa només 12 km a l'oest.

[edita] Pàgines relacionades

[edita] Mapes

  • L.L. Ivanov, Base Sant Climent d'Ohrid, Illa Livingston, mapa topogràfic a escala 1:1000, Obra patrocinat per la Comissió Búlgara per als Topònims Antàrtics, i a què donen suport el Club Atlàntic de Bulgària i l'Institut Antàrtic Búlgar, Sofia, 1996 (El primer mapa topogràfic antàrtica búlgar, en búlgar)
  • L.L. Ivanov et al, Antarctica: Livingston Island, South Shetland Islands (from English Strait to Morton Strait, with illustrations and ice-cover distribution), 1:100000 scale topographic map, Antarctic Place-names Commission of Bulgaria, Sofia, 2005 (en anglès)

[edita] Enllaços externs