[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bandera d'Espanya - Viquipèdia

Bandera d'Espanya

De Viquipèdia

Dimensions de la bandera 2:3
Dimensions de la bandera 2:3

La bandera d'Espanya actual va ser adoptada el 19 de desembre de 1981. La bandera té tres franges horitzontals vermella, groga i vermella, essent la groga el doble d'ample que cada una de les vermelles. S'hi pot incorporar l'escut d'Espanya a la part esquerra de la franja groga.

[edita] Història

La bandera d'Espanya va néixer amb el Real Decret del 21 de maig de 1785, expedit a La Granja de San Ildefonso (Segòvia) per Carles III, quan va adoptar una ensenya comuna per a totes les seves possessions.

Es va decidir, d'entre diferents projectes de combinació de colors -tots ells basats en els colors de l'escut de Castella- per la roja i vermella. Així, va poder dotar a la marina espanyola d'un pavelló diferent ja que fins llavors mateix que feia servir l'antiga Corona d'Aragó.

Variació sense escut de la bandera
Variació sense escut de la bandera

La bandera actual és semblant a la feta servir entre 1785 i 1931 com a insígnia dels bucs de guerra. Durant la Segona República Espanyola es va fer servir una bandera tricolor de franges d'igual mida, substituint la franja inferior roja pel color morat, i en l'escut la corona real per la corona mural.

Durant el règim franquista es va tornar a la bandera bicolor, però adoptant com a escut l'àguila de Sant Joan.

[edita] Vegueu també