[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bandera d'Amposta - Viquipèdia

Bandera d'Amposta

De Viquipèdia

Bandera oficial d'Amposta
Bandera oficial d'Amposta

[edita] Blasonament

Bandera apaïsada, de proporcions dos d'alt per tres de llarg, vermella, amb un pal groc carregat de quatre pals vermells de gruix 3/11 de la llargària del drap a l'asta, i amb una creu de Malta blanca d'alçària i amplària 5/11 de l'alçària del drap, posada equidistant de les vores superior i inferior i a 7/33 de la del vol.



[edita] Història

Antiga bandera d'Amposta
Antiga bandera d'Amposta

Abans de tenir la nova bandera, l'ajuntament feia servir una altra bandera, dissenyada erròniament durant el franquisme, que era apaïsada de proporcions dos d'alt per tres de llarg, unicolor blanca amb una creu copta vermella, inspirada en la creu de Malta. La seva simbologia evocava al domini de l'hospitaler de la ciutat en els segles XII i XIII.

La bandera oficial d'Amposta va ser aprovada pel consistori municipal, per unanimitat, en el ple del 26 de març de 2007 i el 25 d'abril del mateix any pel Parlament de Catalunya,amb què es corregia l'error de l'anterior que no representava amb exactitud la creu de l'Hospital, sinó que s'assemblava més aviat a la creu del Temple.