[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Avidi Cassi - Viquipèdia

Avidi Cassi

De Viquipèdia

Avidi Cassi (Avidius Cassius) fou un destacat general de Marc Aureli.

Era nascut a Cyrrhus a Síria i fill d'Heliodor. La seva carrera inicial es poc coneguda. Era un gran orador i per això fou nomenat prefecte d'Egipte. Mentre Luci Ver romania inactiu a Antioquia, Cassi va dirigir la guerra contra els parts (162), i en una gloriosa campanya van capturar Selèucia de Piera i Ctesifont (165). Després va sufocar una revolta a Egipte organitzada per una tribu de saquejadors que vivia a les zones pantanoses anomenats en grec boukoloi. Fou llavors nomenat governador de totes les províncies orientals i va exercir la seva tasca amb fidelitat i fermesa.

El 175 va rebre rumors e la mort de Marc Aureli i es va fer proclamar emperador amb suports a totes les províncies orientals. La fidelitat de Marci Ver, governador de Capadòcia, va salvar a l'emperador, ja que mercès a la seva resistència va poder reunir a les legions que havien estat lluitant contra els cuades i els marcomans.

El senat romà va declarar a Cassi enemic públic. Finalment fou assassinat pels seus propis soldats i el seu cap enviat a l'emperador que no el va voler veure i va ordenar que fos enterrat.