[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discussió:Ausiàs March - Viquipèdia

Discussió:Ausiàs March

De Viquipèdia

Hi ha teories de que nasqué a Beniarjó. De fet la majoria de biografies es decanten per Gandia, però moltes vegades ho posen amb interrogants.


Més darrerament s'ha comprovat que va néixer a la ciutat de València. Si se li atribueix el naixement a Gandia és perquè hi va tenir una forta relació.

Que hem digueu del fet de que els seus pares foren senyors de Beniarjó i hi visqueren, per qué tindrien que tindre el seu fill fora d'aquest lloc??el comentari anterior sense signar és fet per 80.31.99.7 (discussió • contribucions) 20:38, 2 febr 2008 (CET).

[edita] Foto

La foto que s'ha posat, la de tota la vida, no és en realitat Ausiàs March. Com ja se sabrà, és Sant Sebastià, representat en una taula del segle XV a la Col·legiata de Gandia. Sempre s’ha cregut que Ausiàs va servir de model, per això s’utilitza, però això no és cert. L’anècdota de per què és creu que és així és molt curiosa: una vegada un expert (no recorde qui era) fent una conferència sobre March va dir que hi hauria que imaginar-se’l vestit tal com aquest Sant Sebastià, que va vestit com un cavaller del segle XV, i a partir d’ací és creà la confusió i ha seguit endavant.

No sé si deuria llevar-se la foto o deixar-la i explicar-ho al peu de foto. Què en penseu? Tal volta es podria posar: Taula de Sant Sebastià on es pensava que estava retratat Ausiàs March. --Andarella 16:52, 19 des 2005 (UTC)

[edita] El primer

Diu que va ser el primer en fer servir el català en la poesia. I el seu pare? I el seu oncle? Llull · (vostè dirà) 05:42, 4 mai 2006 (UTC)

No estic segur però crec que ho feien en occità segons la moda trobadoresca. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 16:48, 4 mai 2006 (UTC)
No crec per què el seu oncle tenia un llibre de com fer rimes en català. Geo 20:17, 28 febr 2007 (CET)

[edita] dades sobre el seu neixement

El llibre Antologia de poesia catalana de la editorial proa nº 41 diu que va néixer a Gandia el 1400 i que va morir a València el 1459. Es podrien corregir les dates de neixament amb les dades extretes del llibreel comentari anterior sense signar és fet per Zombiecat (discussió • contribucions) 16:23, 6 nov 2007 (CET).

Us recomano Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March una biografia novel.lada d'Ausiàs March escrita per Josep Piera.