[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Astrometria - Viquipèdia

Astrometria

De Viquipèdia

L'Astrometria és la part de l'astronomia que s'encarrega d'estudiar la posició i el moviment del astres. És una disciplina molt antiga, tant com l'astronomia. A mesura que la tècnica ho ha anat fent possible s'ha anat guanyant precisió.

En èpoques prehistòriques es pensa que es feia servir alineaments de roques o pals per a poder efectuar les primers mesures sobre la posició del sol, la lluna i els planetes. Aquestes mesures eren necessàries per a poder confeccionar els primers calendaris, imprescindibles per al desenvolupament de l'agricultura.

Ja en època històrica gràcies a l'astrolabi el grau de precisió va millorar d'una forma considerable.

L'altra gran millora en astrometria va ser sens dubte la invenció del telescopi. I ja més recenment s'utilitza la fotografia química i posteriorment la revolució de les càmeres CCD que han servit per a popularitzar aquesta disciplina entre els astrònoms aficionats .


Aquest article sobre astronomia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.