[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Arxiu General d'Índies - Viquipèdia

Arxiu General d'Índies

De Viquipèdia

L'Arxiu General d'Índies neix en 1785 per desig del rei Carles III, amb l'objectiu de centralitzar en un únic lloc la documentació referent a les colònies espanyoles fins llavors dispersa en diversos arxius: Simancas, Cadis i Sevilla. El responsable del projecte va anar José de Gálvez y Gallardo, secretari d'Indias, encarregant-se l'acadèmic i historiador Juan Bautista Muñoz, cosmògraf major de Índies, de la seva execució.

La Casa Lonja de Mercaderes de Sevilla, construïda en època de Felip II entri 1584 i 1598, per Juan de Mijares, sobre plànols de Juan de Herrera, va ser triada com seu de l'arxiu, tasca que ocupa fins al dia d'avui.

Dues raons fonamentals emmarquen la fundació de l'Arxiu General d'Índies. Per una part la falta d'espai a l'Arxiu General de Simancas, arxiu central de la corona espanyola. Per un altre, en línia amb l'esperit de la Il·lustració, el desig d'escriure una història de la conquesta i colonització espanyola que donés resposta als escrits estrangers que havien tractat el tema.

Aquest article sobre història és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.