[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Artur Blasco i Giné - Viquipèdia

Artur Blasco i Giné

De Viquipèdia

Artur Blasco i Giné ( Barcelona 1933 ) és un músic, investigador i divulgador del folklore català.

Va néixer el 1933 a la ciutat de Barcelona. Interessat en la recerca i divulgació de la cultura popular ha recollit, poble per poble, el cançoner popular dels pobles del Pirineu. Així mateix ha impulsat la recuperació de l'acordió diatònic a Catalunya, organitzant la Trobada d'Acordionistes del Pirineu realitzat al poble d'Arsèguel (Alt Urgell) i el Museu de l'arcordió d'Arsèguel.

Ha participat en diferents formacions musicals com "Acordionistes del Pirineu" o "La Pobletana", i actualment és membre del grup "El Pont d'Arcalís". Ha editat cinc cançoners, entre els quals destaca el de tradició oral: "Rosa vermella, rosa galant" (1989). Actualment treballa en l'edició de textos i partitures de cançons de tradició oral recopilades des de 1975.

El 1998 va rebre el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. L'any 2001 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi i el 2004 amb el Premi Nacional de Cultura Popular per la incansable labor de recuperació, restitució, difusió i dinamització de la cultura popular pirinenca al llarg de 40 anys, emmarcada en les trobades d'acordionistes, els tallers de promoció, la divulgació del cançoner i l'obertura del museu de l'acordió d'Arsèguel, ambdós guardons concedits per la Generalitat de Catalunya.

[edita] Enllaços externs