[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Artivisme - Viquipèdia

Artivisme

De Viquipèdia

Banksys "Bomb-hugger"
Banksys "Bomb-hugger"
John Fekner Madison Avenue, NYC
John Fekner Madison Avenue, NYC
Adbusters mostrant la bandera americana amb substitució dels estats per grans marques
Adbusters mostrant la bandera americana amb substitució dels estats per grans marques

Artivisme és una combinació dels mots "art" i "activisme". L'artivisme s'ha desenvolupat en paral.lel amb l'antiglobalització i les protestes contràries a la guerra. En la major part dels casos els artivistes intenten pressionar l'agenda política mitjançant l'acció de l'art. No és art polític en el sentit tradicional, en què les obres d'art eren polítiques. L'artivista sovint s'involucra en Streetart o Art urbà, Adbusting o Subvertising.

En alguns casos, com per exemple a París el 2003, els artivistes són detinguts per accions d'art polític que s'acosten a la destrucció de la propietat. Un objectiu a curt plaç típic dels artivistes és reclamar l'espai públic, especialment destruint anuncis en zones urbanes o en mitjans de transport públics. No obstant, els artivistes participen en diversos mitjans com internet no només per a accions destructives -que serien descrites com a hacktivisme.

Sovint ens podem referir als actes dels artivistes com a part del concepte més ampli d'interferència cultural, Culture jamming.

[edita] Artivistes

  • Will St Leger
  • John Fekner
  • Norm Magnusson
  • Banksy
  • phelgo

[edita] Vegeu també