[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Banksy - Viquipèdia

Banksy

De Viquipèdia

Banksy Anarquist Rat
Banksy Anarquist Rat

Banksy (* 1975 en Bristol, Regne Unit) és un artista del carrer conegut a nivell mundial.

Els seus grafits fets amb plantilla (tècnica coneguda com pochoir) són molt coneguts en Londres, encara que ha fet algunes obres en altres ciutats. S'esforça per mantenir el seu nom ocult, i els seus llibres els publica com a Robin Banksy. La premsa suposa que el seu nom real és semblant, però podria tractar-se d'una broma per la seua similitud amb l'expressió robing banks (robant bancs).

Taula de continguts

[edita] Art

Home nu penjant d'una finestra
Home nu penjant d'una finestra

Banksy empra tàctiques de comunicació-guerrilla i de Adbusters per oferir una perspectiva diferent de temes polítics i econòmics. Amb aquest mètode sol modificar motius i fotografies conegudes. No obstant també ha acceptat encàrrecs per a obres benèfiques (per exemple, Greenpeace).

A més dels seus graffitis, ha penjat sense autorització obres seues en alguns museus. Tant en la Tate Modern de Londres, com el Museum of Modern Art de Nova York, Metropolitan Museum of Art, el Brooklyn Museum, American Museum of Natural History, con en el Louvre passaren desapercebuts en el 2005 els seus treballs que allí penjaven. En maig de 2005 fou trobada en el British Museum una versió d'una pintura rupestre que mostrava cazadors amb carrets de la compra.

El setembre de 2006 modificà l'àlbum de Paris Hilton i repartí 500 còpies de la falsificació en diferents tendes de discos. Entre altres es mostrava la foto de Hilton amb un cap de gos. El CD contenia composicions pròpies de Banksy. El setembre del mateix any instal·la una escultura d'un presoner de Guantanamo en un parc d'atraccions de Disneyland.

[edita] Escrits

Banksy ha editat llibres propis que contenen imatges dels seus treballs en diferents països, alguns quadres i comentats per ell. El seu primer llibre, "Banging your head against a brick wall", fou publicat en blanc i negre, el seu segon llibre, "Existencilism", en color. En 2004 aparegué el seu tercer llibre, "Cut it out", i a principis del 2006 una compilació dels seus tres llibres anteriors amb el nom "Wall and Piece".

[edita] Literatur

  • "Banging Your Head Against a Brick Wall" - Editorial Weapons of Mass Distraction - ISBN 0954170407
  • "Exitstencilism" - Editorial Weapons of Mass Distraction - ISBN 0954170415
  • "Cut it out" - Editorial Weapons of Mass Distraction - ISBN 0954496000
  • "Wall and Piece" - Editorial Random House - ISBN 1-8441-3786-4 (Compilació dels tres llibres anteriors)

[edita] Enllaços

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Banksy

[edita] Bildgalerien