[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Arthur Coleman Danto - Viquipèdia

Arthur Coleman Danto

De Viquipèdia

Arthur Coleman Danto (1924) és un crític d'art americà, professor i filòsof. Sobretot, és conegut pel seu treball en estètica i filosofia de la història, encara que ha treballat en diferents camps.

El professor Danto ha estat ensenyant a la Universitat de Colúmbia de Nova York des de 1951, com a professor des de 1966. Ha estat beneficiari de moltes beques i subvencions incloent-hi dos Guggenheim Fellowships, ACLS i Fulbright i ha estat vicepresident i president de l'American Philosophical Association, així com president de l’American Society for Aesthetics. Danto és l'autor de nombrosos llibres, incloent-hi Nietzsche as Philosopher, Mysticism and Morality, The Transfiguration of the Commonplace, Narration and Knowledge, Connections to the World: The Basic Concepts of Philosophy, i Encounters and Reflections: Art in the Historical Present, una col·lecció de crítica de l'art que va ser guanyadora del National Book Critics Circle guardonat per la crítica el 1990. El seu llibre més recent és Unnatural Wonders: Essays from the Gap Between Art and Life .

Ha treballat com crític d'art per The Nation i ha publicat articles en nombrosos en diaris i revistes. A més a més, és editor del Journal of Philosophy i editor de referència d’altres publicacions.

El professor Arthur Danto està col·laborant amb els caps de redacció de Naked Punch Review i Artforum.