[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Artaxes II d'Armènia - Viquipèdia

Artaxes II d'Armènia

De Viquipèdia

Artaxes II fou rei d’Armènia del 33 aC al 20 aC.

El 33 aC els nobles armenis es van revoltar contra el rei Alexandre Heli, fill d’Antoni i la reina egipcia Cleòpatra, imposat al tron pel seu pare uns mesos abans. La rebel·lió fou aplanada pels romans amb ajut del rei d'Atropatene i Artaxes es va refugiar a territori part.

Però al poc temps Antoni va haver de cridar a les tropes d’Armènia per fer front a Octavi, i el rei part Fraates IV va derrotar al rei d’Atropatene (32 aC). Amb l’ajut del sobirà part, Artaxes II va recuperar el tron armeni (32 aC) i a mes va rebre el regne d’Atropatene del seu aliat i protector (30 aC).

Després del any 30 aC, coneguda la mort del seu pare l'ex rei Artavasdes III, va voler venjança i va ordenar massacrar a tots els romans trobats a territori armeni. Va passar un temps en que les guerres civils del Imperi Romà van permetre a Artaxes gaudir lliurement del poder, però el 20 aC, assentat el poder d’Octavi August, va enviar a Armènia al seu gendre Tiberi. Abans d’arribar ja el partit proromà d’Armènia va assassinar al rei i va posar al tron al seu germà petit Tigranes III, que vivia a Roma on havia estat enviat poc abans com hostatge. Fou el propi Tiberi que va coronar a Tigranes III.


Precedit per:
Alexandre Heli
Reis d'Armènia
33 aC20 aC
Succeït per:
Tigranes III