[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Arnau Bassa - Viquipèdia

Arnau Bassa

De Viquipèdia

Arnau Bassa. Pintor català del segle XIV.

Fou fill i deixeble del també pintor Ferrer Bassa, amb qui va col·laborar en nombrosos treballs.

Introductor a la seva pintura d'elements procedents de l'escola d'Avinyó, encara que definitivament es va decantar pel gòtic italianitzant, sent un dels màxims exponents d'aquest gènere a Catalunya.

La seva obra individual, està documentada entre els anys 1345 i 1348, encara que se sap que treballava al taller del seu pare des d'abans d'aquestes dates.

El gremi de sabaters de Barcelona, a un document datat el 11 de desembre de 1346, fa esment al retaule de Sant Marc encarregat per a la capella que el gremi tenia a la catedral de Barcelona, que més tard es va traslladar a la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa.

Al 1347, juntament amb el seu pare signen per a la realització del retaule de Sant Jaume per al monestir de Jonqueres, la figura de Sant Jaume està atribuïda a Arnau.

Va participar al retaule de la Capella Reial pel Palau de l'Almudaina de Palma (conservat al Museu Nacional de Lisboa), la figura de Santa Anna és d'una clara intervenció d'Arnau, aquest retaule va ser acabat pel taller de Ramon Destorrents, a la mort dels Bassa (pare i fill) al voltant de 1348 per causa de l'epidèmia de pesta.

[edita] Bibliografia

  • Volumen 3 (2004), La Gran Enciclopèdia en català, Barcelona, Edicions 62. ISBN 84-297-5431-8
  • Volumen 8 (1998), Art de Catalunya, Pintura antiga i medieval, Barcelona, Educuons L'isard. ISBN 84-89931-06-2