[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antonio Meucci - Viquipèdia

Antonio Meucci

De Viquipèdia

Antonio Santi Giuseppe Meucci, comunment denominat Antonio Meucci (Florència, Itàlia 13 d'abril de 1808 - Nova York, EUA 18 d'octubre de 1896) fou un inventor i científic italià, que va inventar el telèfon el 1854. Tot i això, fora d'Itàlia, Alexander Graham Bell va ser reconegut com a inventor del telèfon. Segons va reconèixer el Congrès de EEUU al juny 2002, va ser el italià Antonio Meucci i no el norteamericà Bell, l'autèntic responsable de la invenció del telèfon.

Meucci havia cursat estudis d'Enginyeria Mecànica a Florència i en la dècada dels anys trenta va emigrar a Cuba en busca de riquesa. No va tenir sort i desprès de treballar durant alguns anys com a La Habana va emigrar cap a Nova York.

A Cuba, mentre treballava amb malalts reumàtics, als que aplicava petites descàrregues elèctriques per pal·liar el dolor, va descobrir que la transformació de les vibracions sonores en impulsos elèctrics permetia transmetre la veu a distància, a través d'un conductor. Als anys cinquanta va començar a dissenyar prototips telefònics. Va construir un primer model el 1855 i el 1871 va presentar un model perfeccionat.

Al 1874 no tenia diners per pagar el manteniment anual de la patent, i al 1876, Antonio Meucci va llegir als diaris que un tal Alexander Bell havia inventat (i patentat) el telèfon.

Alguns historiadors insinuen que va haver un robatori de patent, mitjançant un amic de Bell en la oficina de patents. Meucci va presentar una denuncia contra Bell, amb la prova dels dissenys patentats antigament i testimonis, però aleshores Bell era molt poderós i finalment Meucci no tan sols va perdre el judici, sinò que Bell el va denunciar per calumnies. Dos anys més tard, al 1896, Meucci va morir completament pobre i oblidat.