[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antonio González González - Viquipèdia

Antonio González González

De Viquipèdia

Antonio González González ( Realejo Alto, Illes Canàries, Espanya 1917 ) és un bioquímic espanyol.

[edita] Biografia

Nascut el 1917 a la població del Relaejo Alto de l'illa de Tenerife, a les illes Canàries, va estudiar Química a la Universitat de la Laguna, obtenint el 1946 la càtedra de química i bioquímica d'aquesta universitat.

El 1947 inicià els seus estudis sobre productes naturals bioactius obtinguts durant els primers anys de la flora canària, ampliant els seus estudis florístics sobre les plantes tropicals amb més alta bioactivitat. El 1949 fou nomenat director de la secció de Química orgànica creada pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a la Universitat de la Laguna, treballant posteriorment amb el futur premi Nobel de Química Alexander Todd a la Universitat de Cambridge.

El 1963 fundà, juntament amb el Cabildo insular, el Instituto de Investigaciones Químicas, actualment denominat Instituto Universitario de Bio-orgánica "Antonio González". Nomenat rector de la Universitat de la Laguna aquell mateix any, ocupà aquest càrrec fins el 1968.

Els seus estudis, versats en investigacions sobre la determinació estructural i sintètica de productes naturals han estats, han estat publicats en més de 700 articles en diverses revistes científiques nord-americanes, angleses i alemanyes.

El 1986 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica per la seva tasca desenvolupada al llarg d'una vida d'intensa dedicació en el camp de la química dels productes naturals.

[edita] Enllaços externs