[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Amfiteatre - Viquipèdia

Amfiteatre

De Viquipèdia

El Colosseu, a Roma
El Colosseu, a Roma

Un amfiteatre és una gran edificació descoberta de l'arquitectura romana clàssica, normalment de planta oval amb terra de sorra, la qual estava envoltada per graderies.

El primer amfiteatre es va construir l'any 59 aC per ordre del màxim pontífex romà i cap d'obres públiques, Gai Escriboni Curi. Els primers amfiteatres foren fets de fusta; posteriorment es van construir amb pedra.

El primer que es va construir parcialment amb pedra va ser el d'August, l'any 30 aC, abans que arribés a ser el primer emperador de Roma.

L'amfiteatre d'August va continuar essent l'únic que no estava construït totalment de fusta a la ciutat de Roma, fins que s'hi va construir el Colosseu o Amfiteatre Flavi l'any 80dc.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Amfiteatre


Casa Aquest article sobre Arquitectura és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.