[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aliança de Civilitzacions - Viquipèdia

Aliança de Civilitzacions

De Viquipèdia

L'Aliança de Civilitzacions és el nom pel qual es coneix la proposta realitzada pel president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero com una aliança entre diferents cultures i civilitzacions.

Taula de continguts

[edita] Proposta

Zapatero va fer aquesta proposta durant la 59ªAssemblea General de l'ONU, el 21 de setembre de 2004, a la ciutat de Nova York. Aquesta proposta defensa una aliança entre occident i el món àrab amb la idea de combatre el terrorisme internacional per un altre camí més enllà del militar. Aquesta idea recupera una de prèvia realitzada sis anys abans per Muhammad Jatami, president de la República Islàmica d'Iran de desenvolupar un diàleg de civilitzacions.


[edita] Programa

El programa proposat té com a punts fonamentals:

  • La cooperació antiterrorista
  • La correcció de les desigualtats econòmiques
  • Diàleg cultural

Abans de ser assumida per l'ONU, la proposta va aconseguir el patrocini del primer ministre turc, Recep Tayip Erdogan així com el suport d'una vintena de països europeus, llatinoamericans, asiàtics i africans, a més a més de la Lliga Àrab. El febrer de 2006, els EUA, mitjançant la Secretària d'Estat Condoleeza Rice, declaren també la seva disposició a donar suport a la iniciativa.

Posteriorment a l'adopció de la iniciativa, Kofi Annan va establir un grup de divuit personalitats d'alt nivell entre les que destacaven Mohammed Khatami, el Premi Nobel de la Pau de 1984 Desmond Tutu i el director de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza.

[edita] Primer encontre

L'aliança de civilitzacions es va reunir per primera vegada el novembre de 2005 a Palma.

[edita] Enllaços externs