[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alexandra de Grècia (gran duquessa de Rússia) - Viquipèdia

Alexandra de Grècia (gran duquessa de Rússia)

De Viquipèdia

Alexandra de Grècia (gran duquessa de Rússia)
Alexandra de Grècia (gran duquessa de Rússia)

Alexandra de Grècia, gran duquessa de Rússia (Corfú 1870 - Ilinskoie, Rússia 1891). Princesa de Grècia i de Dinamarca. Filla del rei Jordi I de Grècia i de la gran duquessa Olga de Rússia. Era néta del rei Cristià IX de Dinamarca i besnéta del tsar Nicolau I de Rússia.

El 1888 va ser compromesa amb el gran duc Pau de Rússia fill del tsar Alexandre II de Rússia i de la princesa Maria de Hessen-Darmstadt, casant-se l'any següent a Sant Petersburg.

Del matrimoni entre la princesa grega i el gran duc rus en nasqueren dos fills:

El naixement del segon fill es produí en unes circumstàncies molt especials ja que nasqué abans d'haver complert el procés de gestació i en una propietat rural de l'interior de Rússia on tan sols fou possible trobar una comadrona local. El part es complicà i el 24 de setembre de 1891 Alexandra moria com a resultat de complicacions en el part.

Els seus fills quedaren sota la custòdia del gran duc Sergi de Rússia i de la gran duquessa Elisabet de Hessen-Darmstadt durant l'exili del gran duc Pau després de contraure matrimoni morganàticament.

El gran duc Dimitri participà en l'assassinat de Rasputín, fou exiliat a Georgia per la qualcosa pogué escapar de la Revolució russa.