[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alberto Fujimori - Viquipèdia

Alberto Fujimori

De Viquipèdia

Alberto Kenya Fujimori Fujimori (en japonès, Kanji 藤森 謙也; Kana アルベルト・ケンヤ・フジモリ; Rōmaji Aruberuto Ken'ya Fujimori) és un enginyer agrònom, físico, matemàtic i polític peruano-japonès. Va ser president del Perú des del 28 de juliol de 1990 fins el 17 de novembre de 2000.

Després de deu anys al cap del govern, a finals de l'any 2000 es va veure esquitxat per escàndols de corrupció. Aprofitant un viatge a Brunei, anà al Japó, des d'on dimití com a president via fax uns dies després. El Congrés de la República decidí declarar vacant la presidència de la República, aduint incapacitat moral i l'inhabilità per exercir qualsevol càrrec públic en un període de deu anys.

El 7 de novembre de 2005, durant una visita a Xile, fou detingut. Poc després començà el procés d'extradició al Perú, fins que el 21 de setembre de 2007 la Cort Suprema de Xile en donà el vist i plau.

N'Alberto Fujimori fundà quatre agrupacions polítiques: el moviment Cambio 90, el partit Nueva Mayoría, l'aliança Perú 2000 i el moviment Vamos Vecino i Sí cumple.

Un important col·laborador seu va ser en Vladimiro Montesinos, que sotmeté els mitjans de comunicació a un fort control. Precissament el propi Montesinos va aparèixer en varis vídeos en què subornava a membres d'altres partits per tal que recolzessin en Fujimori.

[edita] Curiositats

  • Va ser la segona persona d'ascendència asiàtica en convertir-se en cap d'estat d'un país d'Amèrica del Sud, després que n'Arthur Chung fos president de Guyana.

[edita] Vegeu també


Precedit per:
Alan García Pérez
President del Perú
28 de juliol de 199021 de novembre de 2000
Succeït per:
Valentín Paniagua Corazao


[edita] Enllaços externs