[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Al Hoceima - Viquipèdia

Al Hoceima

De Viquipèdia

Al Hoceima
Al Hoceima
Localització
Al Hoceima (Morocco)
Al Hoceima
Al Hoceima
Localització d'Al Hoceima al Marroc
La platja del Quemado a Al Hoceima
La platja del Quemado a Al Hoceima
Superfície km²
Altitud n/d
Població (2004)
  • Densitat
134.000 hab.hab/km²
Coordenades 35° 15′ 0″ N 3° 56′ 0″ OCoordenades: 35° 15′ 0″ N 3° 56′ 0″ O
Zona horària +0

Al Hoceima o Alhucemas (anomenat per molts locals Biya) és ciutat portuària al Mar Mediterrani, una de les principals ciutats del Rif i la capital de la regió Taza-Al Hoceima-Taounate, al Marroc.

Al Hoceima està situat prop d'Ajdir, la ciutat on va néixer el líder guerriller Abd al-Karim al-Khattabi. Se situa al territori de la tribu Bucoya del Rif que parlen Tamazight.

Els espanyols començaren el seu desenvolupament al voltant de 1925, llavors coneguda com Villa Sanjurjo, després de que aquest general hi desembarqués durant la guerra del Rif conduïda per Abd al-Karim al-Khattabi per lluitar en contra del govern colonial espanyol i francès al nord d'Àfrica (desembarcament d'Alhucemas).

La ciutat i els pobles circumdants foren colpejats per 2 terratrèmols en l'espai de deu anys, el primer fou el 26 de maig de 1994 (6 graus Escala de Richter) i el segon es produí el 24 de febrer de 2004 (6,4 graus), on hi morien més de 560 persones.

A l'estiu és un centre turístic important gràcies a les boniques platges que l'envolten. Destaca la platja del Quemado, batejada així després que, el 1922, una plaga de llagostes arrasés la regió i els veïns cremessin muntanyes de rostolls per combatre la invasió.

Uns quants illots davant la costa pertanyen a Espanya des del 1673, quan una esquadra comandada pel príncep de Montesacro la va ocupar amb l'excusa d'expulsar uns corsaris. Espanya té altres possessions a la zona, com el penyal de Vélez de la Gomera, el nom del qual no té res a veure amb el cognom Vélez sinó que és una derivació castissa de l'antiga ciutat de Bades, i que no té cap altre interès que poder-hi col·locar una bandera.