[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Al·lèrgia - Viquipèdia

Al·lèrgia

De Viquipèdia

Al·lèrgia
Classificació i recursos externs
ICD-10 T78.4
ICD-9 995.3
DiseasesDB 33481
MedlinePlus 000812
eMedicine med/1101 
MeSH D006967
Viquipèdia:Avís mèdic
AVÍS MÈDIC

L'al·lèrgia és una resposta exagerada de l'organisme quan entra en contacte amb determinades substàncies provinents de l'exterior.

Aquestes substàncies capaces de provocar una reacció al·lèrgica es coneixen com a substàncies al·lergèniques o al·lèrgens.

[edita] Sensibilització (Al·lèrgia als metalls)

L'al·lèrgia mes freqüent que podem citar entre les d'aquest tipus és l'al·lèrgia al níquel, el qual es troba present en pràcticament totes els aliatges de metalls no-nobles i a vegades en alguns aliatges de or baix.

L'al·lèrgia al níquel està mediada per un mecanisme de hipersensibilitat tipus 4, amb inflamació produïda per alliberament de mediadors directament pels limfòcits.

Els símptomes més freqüents són la producció de èczemes a la zona de contacte amb els metalls (bijuteria, metalls de tancaments de roba interior, etc...).

La millor manera de prevenir és evitant el contacte amb aquests metalls, i una vegada apareguda, amb esteroides (corticoides) aplicats localment a curt termini. Encara que els símptomes desapareguen i l'al·lèrgia semble remetre, la naturalesa de la sensibilització és crònica, amb èpoques de més o menys tolerància.

[edita] Vegeu també

  • Síndrome Química Múltiple (SQM).
  • Atòpia

[edita] Enllaços externs