[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aeroport de Reus - Viquipèdia

Aeroport de Reus

De Viquipèdia

Coordenades: 41° 8′ 56,01″ N 1° 9′ 32,08″ E

L'aeroport de Reus vist des de l'aire.
L'aeroport de Reus vist des de l'aire.

L'aeroport de Reus es troba situat a 4 quilòmetres a l'est de la ciutat de Reus (Baix Camp), al terme municipal del qual hi ha la meitat de l'aeroport. L'altra meitat és dins el terme municipal de Constantí (Tarragonès). La "frontera" del terme municipal divideix l'edifici en dues parts. També és proper a Salou i Cambrils, centres turístics de la Costa Daurada que acullen la major part dels viatgers que hi passen.

S’hi accedeix per l'autovia T-11 (N420) de Reus a Tarragona, i actualment hi enllaça el segon cinturó de Reus permetent-hi un accés ràpid des d'altres llocs com Cambrils, Salou i Vila-seca.

L’aeroport fou creat durant la Guerra Civil, obra d'enginyers russos (Els inicis de la construcció i existència d'un aeroport a Reus són fruit de l'esforç d'un grup d'afeccionats a l'aviació a Reus, que desprès de diverses activitats aèries desenvolupades a Reus i als seus voltants, constitueixen al 1935 l'Aeroclub de Reus, iniciant tot seguit els tràmits per la compra dels primers terrenys per la construcció de l'aeroport de Reus, on ara hi es construit. L'esclat de la Guerra Civil va trencar el desenvolupament del projecte i va acabar amb les activitats de l'Aeroclub de Reus fins a finals dels anys 40, on es reinicien les seves activitats i es constitueix l'Escola de Formació de Pilots i es desenvolupant, a partir d'aquell moment, tot tipus de manifestacions i activitats aèreas a l'Aeroport de Reus, fins ara, que ja tè uns 265 socis actius i continúa amb la seva tasca de formació de pilots privats PPL-JAR, realitza excursions aèreas i "baptismes de l'aire" ). Després de la guerra fou seu de l'escola de Sotsoficials de l'Exèrcit de l'Aire, i aviat va tenir un ús compartit, civil i militar. Finalment, tancada l'escola el 1992, va esdevenir aeroport civil, un dels dos aeroports secundaris de Catalunya (juntament amb el de Girona, l'Aeroport Internacional Girona Costa Brava).

Té a la vora les instal·lacions de la Base Aèria de Reus i del Centre d'Estudis Superiors de l'Aviació (CESDA), un centre adscrit a la Universitat Rovira i Virgili. I del Reial Aeroclub de Reus Costa Daurada, fundat l'any 1935.

Tot i que per les seves instal·lacions hi han passat un gran nombre d'avions de diferents companyies aèries, les dues úniques que de moment hi ofereixen vols regulars són Iberia, que a través de la seva subsidiària de vols regionals Air Nostrum estableix una ruta a Madrid-Barajas, i Ryanair, companyia de baix cost irlandesa que ofereix vols des de l'aeroport de la capital del Baix Camp a Dublín, Frankfurt, Glasgow, Liverpool i Londres.

[edita] Enllaços externs


Països Catalans Aeroports als Països Catalans
Barcelona-El Prat | València-Manises | Palma-Son Sant Joan | Alacant-l'Altet | Girona-Costa Brava | Tarragona-Reus | Perpinyà-Ribesaltes
Eivissa | Menorca | Lleida-Alguaire | Castelló de la Plana | Sabadell | Andorra-Pirineu