[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Abu Asida Muhammad II ben Yahya II - Viquipèdia

Abu Asida Muhammad II ben Yahya II

De Viquipèdia

Abu Asida Muhammad II ben Yahya II fou fill pòstum de Yahya II al Wathik ben Muhammad I, emir hàfsida com a successor del seu cosí prim Abu Hafs Umar I ben Yahya I el 1294.

Va nomenar visir al xeic almohade Abd al-Wahid ben al-Lihyani i va tractar de sotmetre al seu oncle Abul Zakariya Yahya III ben Ibrahim I que governava a Bugia. Aquest estava ara en dificultats perquè els marínides havien imposat la seva sobirania a Alger i havien conquerit la Mitidja, i van assetjar Bugia el 1300. Abu Zakariya va morir el 1301 i el va succeir el seu fill Abul Baka Khalid I ben Yahya III, que es va acostar a Abu Asida, amb el que finalment va arribar a un acord; es va signar un tractat per el qual el primer que morís seria succeït per l'altra (1307 o 1308).

A partir del 1306 els àrabs Ku'ub es van revoltar contra Abu Asida i encara que foren dominats van ocasionar greus aldarulls. Amb Catalunya-Aragó-Sicília les relacions no foren bones deguts a la qüestió del tribut i a l'ocupació de Gerba.

Va morir el 1309 i segons el tractat signat amb el seu nebot Abul Baka Khalid I ben Yahya III aquest havia de ser proclamat emir, però un fill d'Abu Faris ben Ibrahim I, de nom Abu Yahya Abu Bakr I al-Shahid fou proclamat pels xeics almohades de Tunis.