Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

A Nosa Terra - Viquip??dia

A Nosa Terra

De Viquip??dia

A Nosa Terra va ser l'??rgan d'expressi?? de les Irmandades da Fala (1916-1932) i del Partit Galleguista (1932-1936). Es va editar ??ntegrament en gallec i va ser fonamental per a l'extensi?? de l'ideal galleguista. Es van publicar en total 422 nombres

[edita] Periodicitat

A Nosa Terra va tenir una periodicitat molt variable. Va comen??ar publicant-se desenalmente per a sortir quinzenalment fins a la Dictadura de Primo de Rivera, durant la qual es va publicar mensualment. Al juny de 1933 va regressar a la periodicitat desenal.

[edita] Historia

El primer nombre va sortir el 14 de desembre de 1916 a La Corunya i constava de vuit p??gines. Ant??n Villar Ponte va ser el seu director fins a la IV Assemblea de les Irmandades da Fala (1922). A partir de llavors ser?? V??ctor Casas qui dugui el pes real de la direcci??, encara que nominalment van ser directors Alexandre B??veda, Aquilino Iglesia Alvari??o en 1933 o Ram??n Su??rez Picallo en 1934. El 1 de febrer de 1932, poc despr??s del naixement del Partit Galleguista, es va convertir en el seu ??rgan d'expressi?? oficial i la redacci?? es va traslladar a Pontevedra. Al juny de 1933 es va deixar de publicar durant algun temps a causa de dificultats financeres. En 1917 contava amb 2.000 subscriptors. En 1931 amb 500 i en 1935 amb 1.000, encara que es desconeix el tiratge exacte. Els recursos econ??mics de la publicaci?? provenien de les subscriciones, de la publicitat, de les donacions dels emigrats gallecs d'Am??rica i de les Irmandades da Fala primer i el Partit Galleguista despr??s.

El 17 de juliol de 1936 va sortir l'??ltim nombre d'A Nosa Terra. L'??ltim nombre d' "A Nosa terra", feli??ment, est?? encara per sortir. Aquesta publicaci?? gallega ara mateix es publica setmanalment i ja va pel nombre 1.258.

[edita] Col??laboradors

A A Nosa Terra van col??laborar gaireb?? tots els intel??lectuals galleguistes del primer ter?? del segle XX: