[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

326 aC - Viquipèdia

326 aC

De Viquipèdia

Taula de continguts

[edita] Esdeveniments:

Roma:

Foren elegits consols Gai Peteli Libo Visol o Caius Poetelius Libo Visolus i Lluci Papiri Cursor Mugil·là o Lucius Papirius Cursor Mugillanus.

Es va establir una llei que prohibia als creditors esclavitzar a les persones per les seves deutes. Això s'havia originat en el jove Caius Publilius que va suplicar a Lucius Papirius per una deute que havia contret el seu pare i no solament no fou atès sinó que Papirius va insistir en respectar la llei i va fer rapar al jove al que va insultar i pegar i el va deixar al mig del carrer; el noi no va parar de queixar-se de la brutalitat del usurer i la gent del poble li va anar fent costat i va començar a córrer la veu i tothom li va donat suport i van marxar en manifestació cap al Fòrum i al Senat; els consols, davant l'aldarull, van considerar convenient convocar una reunió del senat i els senadors al entrar van passar pel costat del jove i van veure les marques de cops i de fuet; els senadors van decretar que cap home podria ser objecte de maltractaments o lligat amb ferros si no havia estat declarat abans culpable i que la garantia de les deutes en endavant serien els deus i no les persones. Els lucans van trencar la seva aliança amb Roma, instigats per Tàrent, el que va provocar la inquietud dels senadors.

Els vestins es van aliar als samnites, que ja havien estat contra Roma el 327 aC ajudant a la revolta de Paleòpolis i Neàpolis.


[edita] Naixements:

[edita] Necrològiques:

[edita] Pàgines que s'hi relacionen


Un any abans / Un any després


Si desitgeu realitzar alguna aportació al Calendari d'esdeveniments o a les Taules Anuals, us recomanem que consulteu prèviament el llibre d'estil, per tal d'aconseguir una coherència entre tots els viquipedistes.