[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ària (Pèrsia) - Viquipèdia

Ària (Pèrsia)

De Viquipèdia

Ària fou una província de l'Imperi persa situada entre l'Hazaradjat al nord, que la separava de la Hircània i la Margiana; les muntanyes Bagous (Ghor) a l'est; Carmània al sud; i les muntanyes Masdoranos i Pàrtia a l'oest. No s'ha de confondre aquest districte amb l'Ariana. Tolomeu fixa els seus límits de manera similar però dona al nord Margiàna i Bactriana; Pàrtia i Carmània o Caramània al oest; Drangiana al sud; i les muntanyes Paropamisan al est.

Els parts, corasmis, sogdiàns i arians formaven la XVIa satrapia. Heròdot classifica als arians com un grup dels Bactrians.

El riu Arios era el principal del país i tenia les ciutats d'Artakoana, Alexandria d'Ària i Ària. Tolomeu dona una llista de ciutats i districtes que no s’han pogut identificar.


Aquest article sobre geografia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.