[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Zotero - Viquipèdia

Zotero

De Viquipèdia

  Zotero

Zotero detectant informació bibliográfica incrustada COinS en una pàgina experimental de la Wikipedia
Desenvolupador Center for History and New Media
Idioma Multillenguatge
Tipus Programari de gestió bibliogràfica
Llicència ECL
Pàgina web Zotero

Zotero és una extensió lliure per al navegador Firefox, que permet als usuaris recol·lectar, gestionar i citar tot tipus de fons documentals des del navegador. És un programa de gestió bibliogràfica utilitzat per a gestionar bibliografies i referències a l'hora d'escriure assajos i articles. En la majoria de llocs web dedicats a la recerca com ara les biblioteques digitals Google Scholar, Google Books, Amazon.com, i fins i tot la Wikipedia, Zotero detecta la informació bibliogràfica d'un llibre, article o qualsevol altre recurs i permet desar-lo amb un sol clic. Els usuaris poden afegir-hi notes, etiquetes i la seva pròpia informació. Aquestes referències bibliogràfiques poden exportar-se com a bibliografies.

El programa està produït pel Center for History and New Media de la Universitat George Mason. És obert i extensible, permet als usuaris contribuir amb fomats de cita i traductors de pàgines web així com funcionalitats afegides [1]. El nom es deriva del mot albanès zotëroj que significa "dominar, aprendre una cosa extremadament be" [2].

[edita] Referències

  1. Jeffrey R. Young Article Firefox Scholar Released (Now Called Zotero), publicat a The Chronicle of Higher Education, The Wired Campus, 31-10-2006
  2. Etimologia de Zotero

[edita] Vegeu també

  • CSL
  • COinS
  • LibX
  • unAPI

[edita] Enllaços externs