[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Extensió (Mozilla) - Viquipèdia

Extensió (Mozilla)

De Viquipèdia

Firefox
Article principal
Mozilla

FundacióCorporació

Informació

HistòriaPopularitat
CaracterístiquesCrítiques

Comunitat / Personalització

Spread FirefoxExtensions

Projectes relacionats

FlockIceWeasel
Edició PortableNetscape
Swiftfox • Torpark

Orígens

Mozilla Application Suite • Netscape Communicator
Netscape Communications Corporation
El llibre de Mozilla

mostra  ;disc.  edita

Les extensions (en anglès també es denominen add-ons) són petits complements que afegeixen noves funcionalitats a diferents productes de la Fundació Mozilla i variants (com el Firefox Portable). La seva funció és la d'afegir funcions o modificar les que el programa porta incorporades. Per a instal·lar-se fan servir el sisstema XPInstall.

Els desenvolupadors de Mozilla van programar el Firefox amb la falta d'algunes característiques amb la fi d'aconseguir un navegador lleuger i sense bugs a canvi, aquestes característiques es poden aconseguir en forma d'extensions.

Aquestes extensions, a l'igual que el navegador, s'escriuen en XUL (un llenguatge de marcatge per interfícies d'usuari) , i per això poden modificar qualsevol aspecte de la interfície i gran part de la presentació de pàgines així com agregar funcionalitats; no obstant la majoria d'extensions també fan ús de JavaScript. La lliure instal·lació d'extensions i temes era un problema seriós per a la seguretat, i amb la versió 0.9 Mozilla va publicar el lloc web Mozilla Update on hi havia extensions i temes "aprovats".

[edita] Enllaços externs

[edita] Oficials

[edita] No oficials