[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

XMLGUI - Viquipèdia

XMLGUI

De Viquipèdia

XMLGUI és un marc de treball (framework) de KDE per dissenyar una interfície d'usuari d'una aplicació usant XML, mitjançant l'idea d'accions.

En aquest marc de treball, el programador dissenya varies accions que la seva aplicació pot implentar, amb algunes accions definides pel programador pel framework de KDE, com per exemple obrir un fitxer o tancar una aplicació. Cada acció es pot atribuir a varies dades incloent icones, text explicatori o ajuda contextual.

La part interesant d'aquest disseny és que les accions no s'inserten a dins dels menús o les barres d'eines pel programador. En lloc d'això, el programador proveeix un fitxer XML, el qual descriu la distribució de la barra de menú o la barra d'eines. Usant aquest sistema, és possible per l'usuari de redisenyar l'interfície de l'aplicació sense haver de tocar el codi del programa en qüestió.

En adició, l'XMLGUI és util pels components KParts de programació d'interfície per KDE, per tant una aplicació pot fàcilment integrar l'interfície d'un KPart a la seva propia interfície. El navegador de fitxers Konqueror és un bon exemple d'això.

[edita] Altres projectes

El nom és força genèric. El projecte Beryl va ser formalment anomenat xmlgui, i hi han una dotzena d'altres xml-oriented gui-libraries amb el mateix nom de projecte.

[edita] Enllaços d'interès